Stiri / acum 17 ani

Age of Pirates: Caribbean Tales

Daca v-ati saturat de orci, elfi, dwarfi si alte creaturi mistice legate de universul fantasy, poate doriti sa deveniti pirati si sa cutreierati marile din Caraibe in lung si in lat. Aici intervine Akella si va pune la dispozitie noul lor RPG intitulat Age of Pirates: Caribbean Tales unde veti vedea cum e sa traiti in pielea unui pirat din secolul al XVII-lea. Acest joc vine ca o urmare a predecesorului sau Sea Dogs, dar mult mai imbunatatit, atat partea de lupta care in Sea Dogs era cam problematica, cat si grafica si sunetul. Age of Pirates trebuia lansat prin iarna lui 2005, dar producatorii s-au gandit ca ar fi mai bine sa-l mai finiseze si sa lucreze la el si sa-l scoata pe piata in primavara acestui an.

In joc intrii in pielea unui aspirant la titlul de pirat, Blaze sau Beatrice, care cauta in lung si in lat comori. Dupa alegerea caracterului vei pleca cu barca pe marile din Caraibe facand negot, pradand vase de marfa si diverse quest-uri. De asemeni vei fi nevoit sa iti contruiesti o flota de nave cu care vei putea cucerii colonii si sa puneti mana pe artifacte si multe altele. Vei avea la dispozitie 6 factiuni la care iti poti depune cererea de inscriere, dar firul epic al povestii va ramane la fel, indiferent de ce factiune alegi. Pe parcursul jocului caracterul va umbla pe insulele din Marea Caraibelor si de asemeni va naviga pe ea. Quest-urile in mare parte se rezuma la misiuni de adus marfa pe sub ochii garzilor din port.

Vor exista bineinteles si multi inamici cu care jucatorul se va lupta atat pe uscat cat si pe apa. Lista de miscari disponibile caracterului este mare incluzand si trasul cu armele de foc, dar timpul de incarcare al acestora este considerabil de mare. Numarul inamicilor pe masura ce inaintezi in joc se va mari si vei fi nevoit sa iti angajezi pana la 3 ofiteri de punte sa te ajute in lupte. Acestia au un AI considerabil de bun si te apara destul de bine in luptele periculoase. Tipurile de nave disponibile sunt: schooners, sloops si frigates. Fiecare are o anumita specialitate: se misca mai repede, depoziteaza mai multa marfa sau sunt mai puternice in lupta. Luptele navale sunt foarte bine puse la punct, avand o perspectiva 3D, unde jucatorul poate vedea tunurile tragand, echipajul fugind agitat pe punte etc. Engine-ul grafic folosit este unul nou si se numeste Storm 2 capabil sa ofere efecte meteo spectaculoase.

Jocul nu ofera o poveste principala masiva ci mai multe povestioare mici care genereaza pana la finalul jocului povestea mare. In joc poti face cam ce vrei, dar bineinteles vor exista si consecinte. O asemanare foarte buna este intre Grand Theft Auto si Age of Pirates din punct de vedere al misiunilor si libertatii, numai ca actiunea are loc in timpul pirateriei. Vei putea pe parcursul jocului sa alegi ce fel de pirat vei deveni, bun sau rau. Jocul se adreseaza in special celor pasionati de lupte navale, batalii sangeroase, cautari de comori si romanta. In concluzie este un joc care nu trebuie ratat, ce promite sa aduca mai multe decat predecesorii sai, Sea Dogs, Age of Sail II si Pirates of the Caribbean.