Stiri / acum 17 ani

Ascension to the Throne

Anul acesta rusii ne fac o surpriza cu un Strategy/RPG creat de cei de la DVS. Jocul se numeste Ascension to the Throne si din cate se observa e asemanator cu Spellforce. De fapt mai mult decat asemanator daca ma intelegeti. Jocul totusi se prezinta bine si garanteaza cateva ore de distractie oricarui pasionat de genuri mixte de jocuri.

O descriere pe scurt al jocului ar fi urmatoarea: intr-o lume fantastica plina de magie si curaj un erou iese la lumina sa isi infrunte dusmanii si sa ii biruie. Isi va face noi prieteni pe parcursul aventurilor sale, prieteni ce vor lupta alaturi de el pana la moarte. Scopul final este sa ajungi rege peste tot tinutul si sa iti distrugi concurenta cum poti tu mai bine.

Eroul este de fapt ultimul descendent al familiei Illiar, care a condus taramul Eden secole de-a randul. Timpurile s-au schimbat si inamicii au atacat castelul familiei, au macelarit tot ce misca dupa care l-au distrus. O magie puternica folosita de magicieni l-au scos teafar si nevatamat pe eroul nostru in afara castelului si chiar in afara granitelor tarii in care se aflau. Era de unul singur fara familie, prieteni, arme sau bani. El bineinteles ca alege calea razbunarii si asa incepe aventura.

Din punct de vedere al genului jocului partea de Role-Play se rezuma la explorarea lumii asa cum doresti, discutiile cu NPC-uri, rezolvarea Quest-urilor etc. Partea de Strategy este Turn-Based si e asemanatoare cu cea din Heroes.

Jocul ofera jucatorilor printre altele si:

  • Final deschis si gameplay neliniar
  • Combinatie intre miscare real-time si turn-based in timpul bataliilor
  • Lupte tactice masive de pana la 22 de armate fiecare cu maximum de 16 unitati
  • Jucatorii nu sunt obligati sa faca anumite misiuni, ei se pot duce in orice parte a lumii sa o exploreze
  • Eroul este jucatorul si in loc sa dea ordine trupelor ia si el parte la batalii
  • Numai eroul primeste experienta
  • Sunt 90 de tipuri de creaturi si 40 de tipuri de magii
  • Creaturile au abilitati unice