Stiri / acum 17 ani

Dungeon&Dragons Online: Stormreach

Orice joc cu D&D in titlu atrage mai mult sau mai putin atentia RPG-istilor, aceasta fiind din cauza istorie si a influentei pe care a avut-o, si o mai are, acest brand asupra CRPG-urilor. Noul joc Dungeons & Dragons Online: Stormreach realizat de Turbine si publicat de Atari este in lucru de ceva vreme, dar cum ne-am obisnuit in ultima vreme, in plina era a internetului, jocul este un nou MMORPG in care jucatorul isi creaza un caracter pentru a incepe o noua aventura fantasy in cautare de comori, experineta si faima, alaturi de alti jucatori online.

Cum este de asteptat la un joc bazat pe D&D 3.5ed rules crearea caracterului in D&D Online este ceva foarte important si complex: cinci rase jucabile (humans, elves, dwarves, halflings si warforged) cu noua clase (barbarian, bard, cleric, fighter, paladin, ranger, rogue, sorcerer, and wizard), si clasicele skill-uri, feats-uri si spell-uri luate direct din D&D 3.5ed Player's Hand Book. Toate acestea cu optiuni de multiclass, dar totodata si cu posibilitatea de-a alege mult mai puternicele Prestige Class-uri.

"Combat-ul" va fi realtime, ceea ce pare destul de ciudat pentru un joc D&D, dar producatorii promit un sistem rapid si usor de inteles in care va conta foarte mult priceperea jucatorului. Un lucru interesant si care nu este prea des intalnit in MMORPG-uri este ca jucatorul va primi experienta si majoritatea reward-urilor doar la terminarea obiectivelor si a diferitelor quest-uri. Producatorii spun ca acest lucru a fost implementat cu scopul de a elimina orice posibilitate de-a fura obiecte sau experienta de la alti jucatori, cum foarte des se intalneste in alte MMO-uri. Deasemenea nu exista PvP sau crafting jocul bazandu-se pe "party play" respectiv pe "breathtaking combat, swashbuckling adventure, and epic campaigns".

Actiunea din D&D Online se petrece pe continentul Xen'drik din Eberron, noua lume a celor de la Wizards of Coast, avand ca oras principal: Stormreach. Jocul in sine a fost conceput in asa fel incat sa aiba o anumita tenta de P'n'P si anume grupuri mici de jucatori (pana acuma se preconizeaza un numar sase ca numar maxim de jucatori intr-un astfel de party) se vor intalnii prima data in orase, si mai precis in hanurile acestora, de unde vor porni spre dungeon-uri, labirinturi, cripte si alte locatii fantastice impanzite de monstri, capcane si comori. Din punct de vedere al graficii, D&D Online: Stormreach este full 3D, asa ca iubitorii de grafica nu vor fii dezamagiti. Are tot ce are mai bun un engine 3D din zilele noastre: bump mapping, stencil shadows, normal mapping, pixel shader, s.a.m.d. Deocamdata producatorii nu au stabilit un pret pentru D&D Online si nici cat va fii taxa lunara pentru el. Deasemenea nici data de lansare nu este prea precisa jocul fiind vag anuntat in urmatorul an 2006.