Web / acum 17 ani

Guild Wars: Factions

Cu o oarecare intarziere postez si stirea asta aici ca sa nu cumva sa sar peste ceva important in industria RPG-urilor. Cei de la ArenaNet, creatorii MMORPG-ului Guild Wars s-au hotarat sa scoata si un add-on la el datorita numarului mare de jucatori de care se bucura acest joc. De precizat ca Guild Wars e cam singurul MMORPG din 2005 care, cat de cat, face concurenta cu World of Warcraft al celor de la Blizzard.

Oricum ar sta treaba, ei se descurca foarte bine, iar acum cu lansarea pe serverele de download a add-on-ului Guild Wars: Factions se preconizeaza o crestere masiva a numarului de jucatori si marirea deliciului actualilor posesori al jocului original.

Actiunea din Factions va avea loc tot in tinutul Tyria, dar pe alt continent, Cantha, undeva catre sud. In aceasta zona exista trei rase mari (Kurzicks - locuitorii din padurea pietrificata, Luxons - natiune salbatica de marinari nomazi ce au inlocuit corabiile cu diferite masinarii pentru a traversa marea de jad) dintre care doua se urasc de moarte (Kurzicks vs. Luxons). Este un tinut al negustorilor condus de un imparat, urmas al altui imparat ucis in urma cu 200 de ani de bodyguard-ul sau Shiro Tagatchi. Cand a fost judecat pentru crima sa tipatul de moarte lui Shiro a fost atat de puternic incat a pietrificat padurile si a transformat marea in jad. Acum dupa 200 de ani fantoma lui Shiro s-a reintors si a inceput sa creeze din nou probleme.

Jucatorul va avea posibilitatea sa aleaga intre o factiune sau alta, fiecare cu misiunile ei specifice. Ideea jocului este de a interactiona mai mult cu mediul inconjurator si jocul sa nu se rezume doar la PvP. Zonele de PvP vor fi si ele, dar interactive adica in zone ciudate cum ar fi acoperisul templurilor, templuri construite in spinarea unor testoase uriase, tunele create in marea de jad si pesteri de prin padurea pietrificata. Mai sunt si alte modalitati de competitie, de exemplu echipele ar trebui sa tina o anumita cantitate de resurse pentru un anumit interval de timp sau sa taie rutele de aprovizionare a echipei adverse. Aceste mici ajustari vor da mai multa nuanta jocului.

Vor exista si clase noi in acest expansion, clasele existente pana acum devenind clase de baza pastrandu-se in urmatoarele expansion-uri neschimbate. Au mai fost adaugate si doua profesii: Assassin (dual-wielding, teleportation, stealth abilities) si Ritualist (summon minions, heal, defend, buff, power-up spells).

Cam atat in descrierea scurta de mai sus, nu mai ramane decat sa mergeti sa cumparati Guild Wars original si apoi sa downloadati acest add-on foarte stufos din multe puncte de vedere. Data de la care add-onul va fi gata de download este 20-01-2006.