Stiri / acum 18 ani

Irth Online

Cei de la Magic Hat Software au creat un MMORPG cu potential care imbina elemente din vechea generatie de MMORPG-uri cu cele din noua generatie si majoritatea chestiilor bune din ambele. Jocul nu exceleaza la nivel grafic, dar recupereaza la gameplay. Constructiile sunt foarte bine realizate pana la cel mai mic detaliu, chiar si armurile si armele. Jocul are si unele hibe la capitolul interactiune Player-Environment. Magiile si sagetile s-ar putea sa treaca prin pereti sau jucatorul sa mai treaca printr-un copac doi.

Hai sa lasam detaliile tehnice deoparte si sa ne concentram asupra gameplay-ului. Jocul are la baza 4 civilizatii distincte: Avarienii (civilizatie pasnica care nu e disponibila in luptele PvP), Mezoteks,Morbienii si Arcadienii (aceste 3 civilizatii sunt disponibile in luptele PvP). Prin PvP jucatorii pot castiga atat acrii de pamant cat si conducerea unor orase in care civilizatia din care faci parte sa faca tot ce isi doreste. Fiecare civilizatie este impartita in 3 rase: Humans, Dwarves si Elves. Apartenenta la o civilizatie se face prin colorarea diferita a pielii si parului jucatorului. Jocul iti ofera o gama larga de alegeri in ceea ce poti face.

Lupta nu este sigurul lucru pe care il poti practica in joc. Crafting-ul are si el un rol important in joc.Tot ce exista in joc poate fi folosit la Crafting. Copacii pot fi taiati, boschetii goliti de fructe pana si pietrele pot fi folosite in favoarea ta. Retetele de Crafting pot fi cumparate de la diferitii negustori din joc si adaugate in propria ta carte de Crafting pentru a fi folosite mai tarziu. Lupta este in stransa legatura cu Craftingul pentru ca vei fi nevoit sa iti creezi propriile arme si armuri chiar daca monstrii mai scapa ocazional o arma. Arborele de skill-uri este interesant, ceva asemanator Morrowind-ului. Daca vrei sa avansezi intr-un anumit skill il practici. Jocul are implementata si partea de magie cu movement spells, damage spells, buff si debuff spells, ele fiind accesibile doar celor initiati. Pentru lupta melee si ranged avem maces, swords, daggers, pikes, bows si multe multe altele. Cu skill-ul de Crafting iti poti imbunatati armele. Poti avea si casa ta complet mobilata dupa placul tau, chiar si negustori si traineri privati.

Jocul promite multe chiar daca mai are multe finisaje de facut, designerii lucrand non-stop la imbunatatirea sa. In concluzie Irth Online este un joc care merita admiratia fanilor de MMORPG-uri deoarece incearca sa aduca sentimentul creat de jocurile mult apuse, in cele noi. Sa speram ca vor reusi.