Stiri / acum 17 ani

Night Watch

Rusii s-au pus pe facut RPG-uri din cate vad eu. Unul de actualitate ar fi Night Watch, joc inspirat de filmul cu acelasi nume, cu o actiune ce are loc intr-un univers ciudat si 2 lumi paralele, in Moscova.

Sunt oameni printre noi care desi par oameni normali ei sunt oameni cu puteri speciale intitulati: "The Others". Acestia se impart si ei in doua categorii: The Others, protectorii luminii si The Others, protectorii intunericului. Protectorii luminii formeaza Night Watch, iar Protectorii Intunericului, Day Watch.Lupta dintre ei dureaza de secole, dar nu se va termina pana o parte va castiga definitiv. Sunt disponibile trei clase pe care poti sa le alegi si anume: Shapeshifter (te poti transforma intr-un animal, astfel se pune accent pe forta bruta in lupta corp la corp), Enchanter (orice arma normala poate deveni un artifact magic puternic) si Mage (folosesti puterea elementelor pentru a-ti rapune dusmanii). Caracteristicile ti se vor mari considerabil cand intrii in cealalta dimensiune, Twilight (un fel de granita intre Light si Darkness). Aici magiile vor fi mult mai potente, dar cu cat stai in Twilight mai mult timp cu atat puterea ta se va scurge.

In joc, jucatorul va intra in pielea lui Stas un tanar blond, care descopera ca el este special si poseda multe puteri paranormale. In decursul calatoriilor sale el va infrange destui inamici la fel de speciali ca si el cu ajutorul puterilor sale si a celor care il insotesc (NPC-uri controlabile de catre jucator). Luptele vor avea la baza mult prea cunoscutele Action Points care pot fi folosite pentru diverse actiuni: mers, catarat, scos arma, atac, reincarcat arma si magii. In total Night Watch garanteaza 20 - 30 de ore de gameplay. Din punct de vedere grafic jocul sta binisor, avand la baza engine-ul Silent Storm, reusind sa faca fata cu brio acestei provocari de a sustine un RPG.

Mediul inconjurator este destructibil ce ofera un grad marit de realitate jocului. Per ansamblu jocul arata binisor si isi va face aparitia mai tarziu anul acesta. Pana atunci poate vedeti filmele Night Watch, Day Watch si Dusk Watch pentru a intelege ce va asteapta in joc. Jocul a fost creat de cei de la compania Noviy Disk si are ca publisher CDV Software Entertainment AG.