Pirates of the Burning Sea
Multumita celor de la Flying Lab piratii ne deleacteaza din nou PC-urile cu navele lor echipate cu tunuri si zeci de nespalati gata sa-ti fure tot ce ai la tine. Ei au intrat in lumea MMO-urilor fara probleme prea mari oferind jucatorului sansa sa cutreiere apele din Caraibe in lung si in lat si sa se ia la harta cu alti pirati dornici de averi si faima. Scenele de lupta parca sunt inspirate din filmul Master and Commander: The Far Side of the World. Actiunea se petrece prin secolul 18 cand piratii colcaiau pe toate marile si oceanele.
Exista 3 factiuni in joc: Britanicii, Francezii si Spaniolii. Dupa ce alegi una din ele vei incepe actiunea intr-un orasel unde vei putea sa vizitezi diferite magazine si sa cumperi ce iti trebuie, in special barcuta de pirat. Vei da bineinteles si de NPC-uri care iti vor spune cateva povesti si iti vor oferi cateva quest-uri ca sa iti dea un punct de start in aventurile ce vor urma. Jocul nu te lasa sa dai la rame toata ziua de colo colo, ci se axeaza pe ancorarea in diferite porturi si indeplinirea quest-urilor si altor treburi de pirat. Lupta este si ea un factor important in cadrul jocului oferind senzatia unica de lupta nava vs. nava, importanta fiind tactica aplicata si nu numarul de tunuri avute la bord. Sunt in total 20 de tipuri de nave, fiecare cu caracteristicile proprii de navigare, tunurile pot trage cu 12 tipuri de amunitie. Clasele in care se clasifica navele sunt: scout (nava rapida), hunter("carne de tun"), dreadnought(nave distrugatoare).
Chiar daca jucatorul pe cat creste in nivel primeste skill-uri si abilitati noi, un alt jucator de nivel mai mic se poate lupta cu unul de nivel mai mare, avand chiar sanse sa-l invinga. Diferenta majora intre jucatori nu va fi nava ci abilitatile si skill-urile capitanului. Capitanii de nivel mai mare au acces la un numar mai mare de skill-uri si abilitati ce afecteaza in mod direct echipajul, de la incarcatul navei cu provizii si amunitie intr-un timp foarte redus pana la buff-urile si debuff-urile din timpul luptei. In bataliile navale de proportii mari tactica aplicata iti va asigura victoria sau infrangerea. Jocul suporta aproximativ 50 de jucatori intr-o lupta. In cazul in care te trezesti in lupta cu nava distrusa vei aparea in port unde vei avea sansa sa cumperi o nava nou nouta sau sa-ti cumperi nava pierduta.
Se anunta ca lupta la sabii intre capitani nu va fi implementata odata cu aparitia jocului. Un aspect interesant al jocului este acela de lupta pentru castigarea controlului porturilor dorite. Fiecare factiune va incerca sa cucereasca cat mai multe porturi posibile prin diferite mijloace, unele chiar neviolente. De exemplu Britanicii vor sa castige de partea lor un anumit port. Jucatorii apartinand acestei factiuni vor intra in port si vor incepe sa faca schimb de marfuri. Astfel balanta portului se inchina catre Britanici. Dupa aceasta vei avea posibilitatea de a lua parte la misiuni in acel port, lucru ce va inclina balanta si mai mult in favoarea Britanicilor. Apoi, cand portul este deschis pentru o anumita factiune se va incinge batalia cea mare PvP intre cele doua factiuni pentru castigarea portului. Factiunea care la sfarsitul unei perioada de 6 luni va controla cele mai multe porturi va fi declarata castigatoare, iar cel mai bun jucator din ea isi va gasi o statuie gigant intr-unul din orase.
Din punct de vedere grafic Pirates of the Burning Sea este unul din putinele jocuri care au reusit sa creeze o atmosfera reala pe ocean precum si efecte reale ale apei. Engine-ul cu care este creat este Steam, engine-ul cu care s-a creat si Half Life II si Counter Strike: Source. Jocul arata promitator si va fi ceva cu care fanii jocurilor de batalii navale se vor putea distra. Momentan jocul este in varianta pre-alpha, dar cei de la Flying Lab vor tine un beta test in toamna, jocul pregatindu-se sa fie lansat in iarna acestui an.