Stiri / acum 17 ani

Vanguard: Saga of Heroes

Creatorii faimosului Everquest se pot mandri acum cu un nou MMORPG de mare succes pe viitor, Vanguard: Saga of Heroes, care in viziunea lor este succesorul spiritual al Everquest-ului. Cei de la Sigil au reusit sa creeze un univers pe atat de detaliat pe atat de misterios, oferind totodata posibilitatea jucatorilor de a-si creea fiecare dupa cum il duce capu locuintele personale, magazinele, tavernele cu tot cu efectele vizuale dorite. In concluzie se vor putea creea orase intregi. Jucatorul isi va infinge steagu in tarlaua lui de pamant si acolo isi va construi viata de la 0 cu tot ce are nevoie.

Jocul are si efecte meteo care merg pana la extrem: furtuni de zapada de gradu 5, torente de ploaie, nori care se misca in real-time pe cer. Muzica din joc se va schimba dupa starea vremii, nivelul de viata al jucatorului si dupa multe alte aspecte.

Jucatorul isi poate alege din 19 clase de caractere, reprezentand locuitorii din Thestra, Qalia si Arhipelagul Kojani. Sunt mai multe tipuri de Humans, Dwarves, Barbarians, Halflings, Orcs, Elves si Goblins, iar dintre rasele exotice amintim: Raki (combinatie intre vulpe si om) si.Vulmane (combinatie intre lup si om). Toate clasele cunoscute din alte RPG-uri sunt prezente si aici: Rangers, Paladins, Sorcerers, Shamans, Rogues, Dread Knights, dar si o noua clasa numita Psionicist. Orice clasa poate sa isi aleaga o clasa universala, aceea de Diplomat. Nivelele in aceasta clasa se fac prin ducerea la bun sfarsit a unor quest-uri non-combat: dialoguri cu NPC-uri, mituirea garzilor etc. Aceasta clasa se adreseaza in mod special celor care vor sa joace un joc si sa avanseze in el fara a fi nevoiti sa scoata sabia din teaca din 2 in 2 minute, bazandu-se in principal pe dialoguri. Cei cu clasa Diplomat vor avea de asemenea acces si la quest-uri unice oferite de NPC-uri speciale.

Jocul are implementate si animalele de povara pentru carat ce nu mai incape in inventarul caracterului, dar si animale ce ajuta la calatoria rapida intre zone. Daca tot erau implementate animelele de calarit, se lucreaza si la implementarea luptei calare. O chestie intalnita in multe MMORPG-uri si prezenta de asemeni in Vanguard este faptul ca pierzi experienta in momentul cand mori si echipamentul de pe tine. Ca sa il recapeti trebuie sa iti iei inapoi trupul de acolo de unde ai murit.

Cei de la Sigil sunt pregatiti ca dupa lansarea jocului sa ofere ani buni de expansion-uri pentru jocul lor, Vanguard: Saga of Heroes. Sa speram ca World of Warcraft nu a luat mintile tuturora si vor mai fi oameni disponibili sa incerce si celelalte jocuri minunate aflate "out there".