Stiri / acum 18 ani

World of Warcraft: The Burning Crusade

Inca un add-on pentru renumitul MMORPG World of Warcraft jucat de zeci de mii, sute de mii de gameri din intreaga lume. World of Warcraft: The Burning Crusade este un add-on destul de stufos la prima vedere si chiar mai stufos daca stam sa-l analizam in detaliu. Din cate se aude The Burning Crusade va aduce in scena role playing-ului masiv o rasa noua si o noua clasa, iar printre altele un level cap mai mare (nivelul maxim este acum 70, iar nivelele de la 61 in sus ne ofera o serie de abilitati noi), noi metode de transport, un numar mare de locatii si alte chestii marunte si frumoase. Aceste imbunatatiri aduse jocului vor veni odata cu patch-ul 1.9.

Doua noi zone de raid-uri sunt accesibile: una din ele o zona pentru 20 de oameni, ce se numeste Karazon, casa lui Medivh, zapacitul care a deschis initial Dark Portal-ul situat in Deadwind Gulch, iar cealalta zona este pentru 40 de oameni si se numeste Ahn’Qiraj, reprezentand un dungeon masiv situat in spatele portilor inchise din partea sudica a zonei Silithus (aici apar doua quest-uri importante: acolitii din Burning Legion incearca sa summoneze pe stapanii lor din Azeroth, iar celalat quest este legat de niste creaturi asemanatoare insectelor numite Silithids care vor fi sarea si piperul dintr-un eveniment ce implica atat Hordes cat si Alliance). In Azeroth apare un nou element, vremea: zapada, ploi si furtuni de nisip cum nu s-au mai vazut. Casele de licitatie isi vor face si ele aparitia in fiecare oras mare oferind jucatorilor posibilitatea de a calatori mai mult si de a nu sta intr-un singur loc.

Una dintre rasele noi ce vor incanta maniacii de Warcraft de pretutindeni sunt Blood Elves care apartin de Horde. Ceva care presupun eu ca o sa ii innebuneasca pe multi este deschiderea zonei Caverns of Time de unde jucatorii vor putea vizita zone din trecutul zbuciumat al Azeroth-ului. Una dintre cele mai importante zone va fi intreaga regiune Hillsbrad unde cei din Alliance vor avea sansa de a intra in Tarren Mill inainte ca aceasta sa devina o fortareata blestemata. In aceasta zona vor fi multe quest-uri ce vor culmina cu incercarea de a-l salva pe insusi Thrall. Alte calatorii in trecut implica batalia de la poalele Copacului Lumii unde elfii incercau sa il incetineasca pe demonul Archimonde, batalia de la Hellfire Peninsula din Warcraft II si se poate calatori chiar si in Black Moras, mlastina care a devenit mai tarziu Blasted Lands si Swamp of Sorrow locul in care s-a deschis initial Dark Portal-ul si a inceput seria Warcraft . Daca nu va ajunge calatoria in timp atunci pregatiti-va pentru calatoria in spatiu.

Odata cu redeschiderea Dark Portal-ului se anunta vremuri grele pentru intreg Azeroth-ul. Dincolo de poarta este vechea casa a orcilor, Draenor, momentan distrusa complet, numita doar Outlands si e locul de unde Burning Legion face planuri de a invada din nou Azeroth-ul si de a distruge tot ce misca. Odata cu deschiderea acestei porti se anunta si crearea unei noi factiuni care se opune expansiunii celor din Burning Legion si vor deveni aliati atat pentru Alliance cat si pentru Horde. Jucatorii vor putea sa ajunga si in Black Temple pentru o bataie pe cinste cu Illidan. Odata cu posibilitatea calatoriei aceasta zona, au fost introduse si creaturi zburatoare ce le vor usura jucatorilor progresul in acest tinut distrus. Va fi introdusa si o noua profesie: Jewel Crafting. Bijutierii pot crea inele, margele care pot fi vandute in toate casele de licitatie. Vor exista si obiecte socketate ca in Diablo in care poti introduce diferite gem-uri pentru a obtine efecte diverse. Add-on-ul se va lansa in prima jumatate a anului 2006.